Взимане на мерки

 


За да сте сигурни, че направените по Ваш размер гардеробни врати ще запълнят наличното Ви пространство по най-добрия начин, моля, следвайте това упътване за измерване.



Първи етап

ВИСОЧИНА

С помощта на нивелир проверете колко е равно нивото на тавана и нивото на пода. Ако подът е хлътнал, вратите може да се изкривят!

Ако случаят е такъв, ще трябва да изравните пода, преди да направите измерванията. Предлагаме планки за под, които ще ви помогнат да изравните нивото на пода до 15 мм. Ако искате вратите Ви да стигат от пода до тавана и подът Ви е покрит с мокет, притиснете силно мокета и поставете долната релса и планката върху мокета (ако това искате), като внимавате да не разкъсате мокета.

Ако височината Ви е повече от 2490 мм, можете да използвате редукторите за височина на AreLUX, както и да монтирате дървени корнизи на тавана. Нашите системи с плъзгащи се врати са с релси на пода, така че няма натоварване, което да се поема от тавана.

Втори етап

ОТ ТАВАНА ДО ПОДА

Горната част на релсовата система може да се пригоди към 15 мм разлика във височината.
Измерете най-малко на три места: в центъра, от ляво и от дясно на центъра; и винаги записвайте най-малкото разстояние.

Трети етап

ШИРОЧИНА

Проверете нивото на стените с нивелир. Ако са криви (надути или хлътнали), можете да ги изравните с помощта на допълнителни планки с някакъв вид покритие. Допълнителните планки се включват автоматично в поръчката. Имате право да ги откажете, преди окончателно да направите поръчката.

Ако имате корниз или перваз, ще трябва да отстраните част от тях, за да пъхнете панела преди монтиране.  

Четвърти етап

ОТ СТЕНА ДО СТЕНА

Измерете разстоянието до стените на две места - близо до тавана и до пода. Измерете стената над перваза (ако има такъв), част от който може да се наложи да отстраните при монтирането. Същото се отнася и за корниза.
Както горните, така и долните релси се доставят с по-голяма от заявената от Вас дължина, за да можете да ги отрежете по мярка.

Пети етап

ОТ СТЕНА ДО КРАЕН ПАНЕЛ

В случай, че се нуждаете от система, която да свързва пространството от стена до краен панел, ще трябва да измерите разстоянието от стената до външната позиция на предложения краен панел. ЗАБЕЛЕЖКА! Крайните панели са с дълбочина 600 мм. При използване на краен панел няма изискване за изравняваща планка.
Както горните, така и долните релси се доставят с по-голяма от заявената от Вас дължина, за да можете да ги отрежете по мярка.

Шести етап

ОТ КРАЕН ПАНЕЛ ДО КРАЕН ПАНЕЛ

В случай, че Ви трябва система, която да свързва пространството от стена до краен панел, ще трябва да измерите разстоянието от стената до външната позиция на предложения краен панел.

ЗАБЕЛЕЖКА! Крайните панели са с дълбочина 600 мм. При използване на краен панел няма изискване за изравняваща планка.

ВАЖНО! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ИЗМЕРВАТЕ РАЗМЕРИ НА ОТВОРИ, А НЕ РАЗМЕРИ НА ВРАТИ!

Изискването за най-големи размери се отнася САМО за широчината, а за най-малки размери - за височината. Не е необходимо да включвате дебелината на изравняващите планки или на крайните панели на ArdeLUX. Нашият софтуер автоматично ще намали размера на апертурата, колкото е необходимо. Обичайното припокриване на вратите е между 35 и 40 мм.

Ако обаче решите да монтирате Ваши собствени планки или елементи за изравняване на апертурата, трябва да измерите разстоянията между повърхностите, след като ги монтирате.
 

Гаранции 5г.
• 5 години гаранция на корпуса
• 4 години гаранция на корпуса
• 3 години гаранция на корпуса
Причини да купите от нас

5 обещания на ArdeLUX...

Ние от ArdeLUX се ангажираме да направим така, че работата Ви с нас да бъде лека, приятна и безпроблемна от начало до край. Ние обещаваме да не Ви разочароваме и това е така, защото:

1. Нашите услуги се извършват по стария и познат начин.

2. Ние не сме агресивни.

3. Ние спазваме нашите ангажименти..

4. Ние уважаваме както Вас, така и Вашата собственост.

5. Правилно още от първия път

 

 

 

Конфигурирай гардероб сега »